Igång-spark av hösten

Efter en skön sommar börjar rutinerna återfinna sig. Universitet och skolor fylls av studeranden som inleder ett nytt läsår. Inom IDEMO sparkar vi som bäst igång höstterminen, och kalendern börjar fyllas av inspirerande evenemang.

Nu från hösten tar samarbetet med olika projektgymnasier en aktivare vändning. Vid ÅA har vi tagit en riktning som grundar sig på att stöda och synliggöra det ämnesövergripande arbete som görs i våra svenskspråkiga projektgymnasier. Vid JYU genomförs interventioner kring demokratifostran i de finskspråkiga projektgymnasierna. Vi har också en förhoppning att under året kunna kombinera våra språk och fokusområden i gemensamma satsningar ute på fältet.

Hemsidan uppdateras med mera info kring utvecklingsarbetet i gymnasierna vartefter läget klarnar. Läs mera där! Vår projektforskare Anders Fransén håller i trådarna för gymnasiesamarbetet, och vi är glada att välkomna honom som en aktiv projektmedlem från denna höst.

Arbetet med den nya gymnasieläroplanen går in i en intensiv fas under hösten, och inom IDEMO erbjuder vi stöd åt gymnasier som önskar handledning kring hur man kan tänka kring ämnesövergripande verksamhet, demokratifostran och uppbyggandet av moduler. Tillsammans med gymnasierna och lärare på fältet strävar vi efter att skapa nytänkande och visioner kring ämnesövergripande lösningar.

Ett händelserikt läsår med läroplansarbete, gymnasienätverkande och ämnesövergripande influenser inom ämneslärarutbildningen väntar. Följ oss på sociala medier för senaste nytt!

Med önskan om en färgsprakande och inspirerande höst!

Nina, projektkoordinator

Foto av Mårten Björkgren, projektledare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s