Sista projekthösten på gång!

Vi skriver nu september 2021. Projektet Idemo har fortgått i snart tre år, sedan hösten 2018, och börjar småningom närma sig sitt slut. Vid Åbo Akademi fortgår projektarbetet i Idemos regi ännu under denna höst, medan våra kolleger i Jyväskylä har avslutat sin projektinsats under sommaren.

Denna sista projekthöst omfattar en hel del aktiviteter. I augusti skrev vi flitigt ihop en forskningsartikel på ett forskningsmaterial vi samlat in under våren. I artikeln undersöker vi hur begreppet kritiskt tänkande kan förstås i ett ämnesövergripande perspektiv.

Nu i september, fredag 24.9 kl. 13, disputerar projektkoordinator Nina Mård på en avhandling i pedagogik med titeln ”Mångvetenskaplig undervisning i klassläraruppdraget. Mellan autonomi och normativitet”. Avhandlingen har skrivits i nära samarbete med Idemo och kan läsas här: https://www.doria.fi/handle/10024/181727. Disputationen går att följa på zoom: https://www.abo.fi/evenemang/disputation-i-pedagogik-7/.

I november, onsdag 10.11 kl. 9-11:30, har vi glädjen att i samarbete med Ung Företagsamhet Österbotten ordna ett digitalt GLP2021-seminarium med fokus på arbetsliv och företagsamhet. Närmare info om seminariet sänds ut inom kort, håll utkik om du är intresserad att delta!

Under hösten erbjuder vi även skräddarsydda fortbildningslösningar för våra projektgymnasier. Att möta varje enskild skolas behov och önskemål har varit en ambition under hela projektets gång.

I samband med att projektet avslutas vid årsskiftet planerar vi att ge ut en handbok om ämnesövergripande undervisning. I handboken samlar vi teoretiska och praktiska kunskapsbidrag från projektarbetet, både vid ÅA och JY, och låter även några av projektgymnasierna dela med sig av praktiska erfarenheter hur man kan arbeta ämnesövergripande i gymnasiet.

Mycket roligt på gång! Följ vårt arbete på sociala medier och hemsidan!

Hösthälsningar från Idemo-gänget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s