Skola i rörelse

Skola i rörelse har varit ett intressant projekt att bekanta sig med. Föreläsningen om Skola i rörelse var informativ och mycket bra framställd tycker jag. Det har känts viktigt att bli medveten om att unga och barn faktiskt rör på sig för lite och detta kan ha stora negativa följder för deras hälsa.

Att integrera fysisk aktivitet i undervisningen har ändå inte varit så lätt. Det har varit utmanande att komma på övningar där eleverna skulle röra på sig, men som ändå har något att göra med innehållet de ska lära sig. Jag har ändå försökt få in något moment av fysisk aktivitet i varje lektion, även om det bara är frågan om att stiga upp och hämta ett papper, stiga upp och skriva på tavlan eller stiga upp och byta plats.

Jag har också haft eleverna att göra en muntlig övning där de skulle tala med åtminstone fyra personer, och då var de tvungna att stiga upp och gå runt i klassen. En annan övning som innehöll fysisk aktivitet var en dramatisering av reklamer. Eleverna fick välja en reklam från nätet och skulle skådespela reklamen framför klassen, medan de andra skulle gissa vilken reklam det var frågan om. Under andra lektioner har eleverna fått jobba i nya grupper och då måste stiga upp och byta plats. Jag tycker också att om man vill införa “pausgymnastik” skulle det vara bra att göra det varje lektion, så att eleverna blir vana med det och inte tycker att det är “konstigt”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s