Learning by moving

Idag (22.1) hölls kursens tredje seminarium kring temat ”Learning by moving”. Johanna Berlin, klasslärare och representant för projektet Skolan i rörelse, höll i trådarna och funderade med studeranden kring hur man kan göra rörelse till en naturlig del av skolans verksamhetskultur. Johanna presenterade forskningsresultat som entydigt visar att fysisk aktivitet stöder lärandet och ett holistiskt välmående. Hon gav också information kring projektet Skolan i rörelse och varvade med konkreta idéer för att bryta stillasittandets kultur i våra skolor. Det behöver inte vara svårare än att låta elever sträcka upp händerna då de svarar ja eller gå på en halvtimmes promenad medan man diskuterar inre och yttre egenskaper hos karaktärer i skönlitteratur. Hela seminariet ramades in av små stunder av fysisk aktivitet och hjärngymnastik som resulterade i både skratt, en positiv atmosfär och piggare tillvaro. Förhoppningsvis fick alla med sig åtminstone något konkret tips för att bidra till en aktivare skolvardag!

En fortsättning på temat hålls imorgon, då klasslärarstuderanden med gymnastik som långt biämne samarbetar med kursens ämneslärarstuderanden för att upptäcka möjligheter till rörelseglädje och välmående inom samtliga skolämnen på samtliga undervisningsstadier.

Bilderna från dagens seminarium uttrycker en härlig inlärningsglädje. Vi tackar Johanna Berlin och Janne Romar, lektor i gymnastikens didaktik, som också deltog under dagen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s