Seminarium kring entreprenörskap och aktivt medborgarskap

Under kursens andra seminarium idag behandlades teman kring aktivt medborgarskap, entreprenörskap och arbetsliv. Vi hade förmånen att ha Anders Fransén, gymnasielärare i historia, samhällslära och filosofi samt YES-tutorlärare, med oss (Anders är för övrigt anställd inom IDEMO och kommer att ha en aktivare roll i projektet från hösten 2019, då han ansvarar för genomförandet av en temastudiekurs kring aktivt medborgarskap på Vasa övningsskola).

Anders inledde med en introduktion kring läraren som intraprenör och hur man kan bygga upp en verksamhetskultur i skolan som främjar elevernas inre företagsamhetsegenskaper. I en sådan verksamhetskultur är kreativitet och innovativt tänkande nyckelord, samtidigt som den också kännetecknas av samverkan både innanför och utanför skolans väggar.

Efteråt fick studeranden i uppgift att planera en temadag kring ett givet tema, där de uppmuntrades att tänka och planera i termer av entreprenörskap och aktivt deltagande. Planeringarna finslipas och kommer att presenteras under ett företagsamhetsevent i Rewell center i februari. Slutprodukterna kommer småningom också upp här på studerandebloggen, håll utkik!

En alltigenom trevlig avslutning på arbetsveckan, helt klart. Vi på IDEMO är glada över möjligheten att testa nya lösningar som inte tidigare förverkligats inom ämneslärarutbildningen. Kursen har kommit bra igång och vi ser ivrigt fram emot följande kurstillfällen, där tematiken ämnesövergripande undervisning behandlas utifrån helt andra synvinklar (från medborgarskapsaktivitet går vi härnäst över till fysisk aktivitet…) Mera om det nästa vecka. Trevlig helg!

Nedan några bilder från dagens seminarium:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s