Blogginläggning 1

Snart är januari slut och första praktiken börjar. Seminarier har varit intressant och jag har fått en massa nya synvinkel att tänka på. Curriculum Integration var en viktig sak i läroplan och jag kommer ihåg om en sak som Shulman (1987) skriver om vad separerar en lärare från en expert: en lärare vet hur ska man undervisar och del information så att eleverna förstår det. Ja, jag håller med så måste vi också  studera om t.ex. pedagogik och didaktik ytterligare till våra undervisningsämne. Om det är inte kallas en expert så vet ja inte vem är.

Med ämnesövergripande läroplan  finns det många möjligheter som har ju finns i undervisning i Finland för många år och fungerat bra men det finns några små utmaningar också. Om jag tänker om mitt arbete i en finskspråkig skola, var finns bara två lite datasal som var nästan alltid reserverat för matematikundervisning, är det svårt att uppfylla syfte att skriva en Word dokument eller gör en PowerPoint presentation I alla ämnet, med flest av grupper, som läroplan förutsätter (TVA). I alla fall utveckling av undervisning är alltid viktig för att hänga med med ny teknologin och miljön i tänke. I dessa situationer måste man arbeta med kollegor och gör en plan hur ska vi fylla syftet för alla eleverna.

Teknologin har tyvärr sina utmaningar med mer och mer eleverna som har blivit mera passiv efter den här smartphone fenomen vi lever i. Learning by moving är nu ännu mera viktigare än före och det har gett mig en hel del av ideer som jag vill absolut genomföra i min undervisning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s