Blogginlägg 2

Blogginlägg 2 – att integrera fysisk aktivitet i undervisningen 

Iris Silvennoinen 

Jag tycker att det är ganska lätt att ställa fysisk aktivitet i samband med undervisningen om man bara kommer ihåg att fästa avseende vid det. Elever kan t.ex. göra muntliga parövningar stående, om de vill svara till lärarens fråga, kan de markera genom att stå upp, läraren kan ha olika slags av övningsstationer runt i klassen osv. Jag blev inspirerad av Skolan i rörelse -föreläsningen och vill i framtiden vara mer ute med mina elever. Jag tror att sådana diskussionspromenader skulle vara trevliga men jag måste ännu fundera på hur de kunde vara effektivast ur inlärningens synvinkel.  

Under praktiken har jag hållit en lektion där jag berättade elever om de positiva påverkningar som fysisk aktivitet kan ha på dem och deras inlärning. Efter det delade jag elever till tre grupper som borde stå i kö. Jag frågade ord från textens ordlista och den som stod först i kön kunde göra ett x-hopp om hon eller han visste det rätta svaret. Om svaret var rätt fick gruppen en poäng och de andra grupper var tvungen att göra fem huksittande. Den gruppen vann som först fick sex poäng. Eleverna kändes vara motiverade och ivriga deltagare och en bra benträning fick man också. Med gymnasie-elever måste man närma sig temat litet annorlunda för de är inte så ivriga att leka och tävla jämfört med högstadie-elever.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s