Bloginlägg n°2 :

Mina erfarenheter av att integrera fysisk aktivitet i undervisningen var positiva och jag tänker fortsätta med det. Man kunde se att även om eleverna trutade lite i början när man bad de stiga upp för en aktiv stund fick man i slutet se leende. Dessutom kunde man notera att elevernas koncentration och engagemang även ökade efter det. 

Fysik aktivitet kan användas i olika syfte. När man har en grupp sent på dagen till exempel lönar det sig att ta en liten pausgympa mitt i lektionen så att eleverna orkar fokusera. Har man franskaundervisning rekommenderar jag att leta efter ”pause active” på internet, det finns många korta och roliga quebekiska videor att välja fram för att leda stunden.

Fysisk aktivitet kan också vara ett stöd till inlärningen särskilt med tanke på kinestetiska elever som lär sig bäst genom att röra på sig. Man kan till exempel koppla verbböjning till rörelser. I verbet ”aimer” till exempel låter personer 1, 2, 3 och 6 samma så man väljer en gemensam rörelse. För personer 4 och 5 har man två olika rörelser.

Utrymmen skulle ändå kunna förbättras för att underlätta implementeringen av fysiska aktivitet eftersom det blev lite högljutt när hela klassen steg upp och rörde på stolarna för att ha rum. ”Stolstrumpor” skulle hjälpa här.

Marie Hardy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s