Blogginlägg 2: Skola i rörelse

Att aktivera eleverna fysiskt under en lektion har haft sina fördelar men ett problem är ju att försöka få in det i sina lektioner på ett sätt så det är logiskt sunt för det kontext man infört det i. Sålunda har jag ännu inte prövat på allt för spännande aktiviteter i min språkundervisning ännu. Det har mest rört sig om pausgymnastik inför presentationer för att eleverna har kunnat vara lite piggare när de lyssnat på sina klasskamraters presentationer.

Jag har också märkt att speciellt högstadieelever tycker om att ha en ursäkt att röra på sig, vilket lett till att jag lätt finner att jag valt att låta dem komma upp till tavlan för att skriva svar på uppgifter, något de gjort med mycket större iver än att bara läsa upp svar ur en textbok eller sina häften. Jag vet inte fullt hur motiverade gymnasieelever är för uppgifter som inkluderar rörelse men med tanke på viss framgång i högstadiet har jag funderat på att vidareutveckla det hela i framtiden. Simpla uppgifter som att memorera namnet på kroppsdelar på engelska kan till exempel göras om till en uppgift där de får spela Simon says/Kungen befaller där befallningarna innehåller den kategorin ord de då övar. För ord inom andra teman kunde man då istället ha någon typ av charad blandat med verbal förklaring får eleverna att försöka definiera ord. Resultaten av dessa typer av övningar lär jag få se inom snar framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s